Skip to main content

SOUTH TERRACE ALTERATIONS + ADDITIONS

A project in Fremantle, consisting of additions and alterations to a 100 year old duplex strata property, converting a 3x1 into a 4x2 and, above all, introducing northern light. Due to an E-W orientation and a narrow site, the strategy has been to collect north light from high level via the use of light funnels. These elements define the project formally and functionally, acting also to assist natural cross-ventilation. The extension negotiates a 1.5m level change to the rear of the site, incorporating a split level corridor internally and brick terracing externally. These level changes provide informal sitting opportunities and as well as spatial definition to the central courtyard. A series of interventions to the existing cottage give this component new relevance and knit together old and new through a common architectural language.

SOUTH TERRACE ALTERATIONS + ADDITIONS